preskoči na sadržaj

Prehrambeno - tehnološka škola

 > Naslovnica
.: Novosti

POMOĆNIČKI ISPIT

Autor: antun mikolašević, 18. 5. 2018. 18:31

Na web stranici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavljen je Kalendar pomoćničkih ispita za razdoblje od lipnja 2018. do ožujka 2019. godine. Prema navedenom kalendaru prvi rok pomoćničkih ispita održat će se od 15. lipnja do 15. srpnja 2018. godine za: učenike koji su u školskoj 2017./2018. godini završili jedan od programa za vezane obrte, kandidate koji su do školske godine 2017./2018. uspješno završili srednje obrazovanje u strukovnim programima za vezane obrte te kandidate koji imaju završeno srednje strukovno obrazovanje u istom obrazovnom sektoru i najmanje jednu godinu radnog iskustva u zanimanju u kojem žele polagati pomoćnički ispit.

 [više]

DOJDI OSMAŠ 2018.

Autor: antun mikolašević, 11. 5. 2018. 21:41

 [više]

UPIS U PRVI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 11. 5. 2018. 13:35

Natječaj i sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. su u prilogu:

 [više]

DAN OTVORENIH VRATA

Autor: antun mikolašević, 9. 5. 2018. 19:19

 

Poštovani, n/r ravnatelju/ici, razrednicima završnih razreda

 

s obzirom na skorašnji završetak nastavne godine i na ulazak u razdoblje u kojem učenici osmih razreda osnovnih škola trebaju donijeti odluku o upisu u srednju školu, odlučili smo svim zainteresiranim učenicima otvoriti vrata naše škole.

Kako biste se što bolje informirali i odabrali željeni obrazovni program/zanimanje, pozivamo Vas na „Dan otvorenih vrata“, koji će se održati 25. 5. 2018. godine u Prehrambeno-tehnološkoj školi u Zagrebu. Dolaskom na „Dan otvorenih vrata“, učenici osmih razreda moći će se upoznati s mogućnostima nastavka srednjoškolskog obrazovanja u našoj školi.

Cjelokupni program posjeta odvijat će se prema posebnom programu i hodogramu. Prije svega, upoznat ćemo Vas s obnovljenim i moderniziranim prostorima Škole, koji su poprimili suvremen izgled, potreban za izvođenje i praktične i teorijske nastave. U školskim laboratorijima i praktikumima, u pratnji nastavnika teorijske i praktične nastave iz područja prehrane, uz demonstraciju praktičnih vježbi, upoznat ćete se s karakteristikama naših programa i zanimanja. Učenici će se imati priliku upoznati i s ostalim praktikumima i kabinetima u kojima se stječu znanja i vještine iz područja prehrane te će imati priliku kušati naše proizvode.

Nastavnici teorijske i praktične nastave, učenici srednje škole i stručni suradnici upoznat će učenike sa značajkama zanimanja u navedenim programima i s osobnom kartom Škole, putem prezentacija, praktičnih demonstracija u nastavi i na informacijskom pultu. Posjetiti možete i školsku knjižnicu, kao i sportsku dvoranu u kojoj se održava nastava TZK-a.

Osim uređenih unutrašnjih i vanjskih prostora Škole, plan je Škole u sljedećoj školskoj godini uvesti e-Dnevnik, što samim tim znači provođenje internetske mreže u svim učionicama koje će se urediti za konkretna područja rada i za konkretne predmete.

Svojim raznovrsnim školskim i strukovnim kurikulom, bogatom ponudom izvannastavnih aktivnosti, raznovrsnim izbornim i fakultativnim programima, školskim i ostalim projektima, Prehrambeno-tehnološka škola postala je škola koja istražuje i razvija kvalitetu u odgoju i obrazovanju te stvara povoljno ozračje za uspješno učenje. 

Osim toga, ističemo da nas je posjetilo i Povjerenstvo koje je neposrednim očevidom utvrdilo uvjete za izvođenje novih strukovnih kurikula. Nakon obilaska Škole i provjere materijalnih, prostornih i kadrovskih uvjeta, Povjerenstvo je utvrdilo kako naša škola „udovoljava kadrovskim, materijalnim i ostalim uvjetima za izvođenje predmetnih strukovnih kurikula“ te da „odobrava izvođenje strukovnih kurikula za stjecanje kvalifikacija (...).“

Ako ste zainteresirani za dolazak na „Dan otvorenih vrata“ u prostorije Prehrambeno-tehnološke škole, molim Vas da najavite svoj dolazak (individualno i/ili u grupi), do 24. 5. 2018., na adresu ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr, kako bismo mogli organizirati sve istaknute praktične i teorijske demonstracije.

 

  Veselimo se Vašem dolasku.

 

                                            Ravnatelj:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                              Josip Šestak, dipl. teolog

 

 [više]

Zahvala za kraj Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 26. 4. 2018. 10:35

 

Završeno XIII. Državno natjecanje u Obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina za zanimanje Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist u natjecateljskoj disciplini Nutri-vita, te XIV. Državno natjecanje u Obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina u natjecateljskoj disciplini Pekar

 

 

Poštovani članovi državnih povjerenstava, cijenjeni profesori i uvaženi gosti, dragi učenici i učenice,

 

ovim putem, u ime domaćina državnih natjecanja, Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, zahvaljujem svima koji su doprinijeli u organizaciji i realizaciji dvaju državnih natjecanja, održanih 19. i 20. travnja 2018. godine!

Dana 20. travnja 2018. godine svečano smo zatvorili dvodnevna državna natjecanja u obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina, i to XIV. Državno natjecanje u disciplini Pekar te XIII. Državno natjecanje za zanimanja Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist u disciplini Nutri-vita. Na samoj svečanosti učenicima prvih triju mjesta u objema disciplinama dodijelili smo zaslužene nagrade i priznanja, dok su svim učenicima sudionicima dodijeljene pohvalnice te poklon-paketi, a njihovim mentorima, za uloženi trud, dodijeljene su zahvalnice, kao i poklon-paketi.

Ovim bih putem htio ponaosob zahvaliti i svim počasnim gostima, koji su svojim dolaskom uveličali ovu najvišu svečanosti u školi kao odgojno-obrazovnoj ustanovi, čime su ukazali na važnost ulaganja u one na kojima svijet ostaje te na važnost priznavanja i pohvale njihovih uspjeha. To su: viša stručna savjetnica za poljoprivredu, prehranu i veterinu, gospođa Dragica Vrgoč, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Katarina Milković, voditeljica marketinga Zaklade „Ivan Bulić“, gospođa Martina Kolak, stručna suradnica TIM ZIP-a u Sektoru tehnološke primjene, gospođa Ana Studen, ravnateljica XII. gimnazije, gospođa Blaženka Ječminek, ravnateljica Poljoprivredne škole, gospođa Marica Berdik, ravnateljica Veterinarske škole, gospođa Andrea Djurdjević te ravnateljica Doma za starije osobe „Dubrava“, gospođa Milica Sučić. Također, htio bih zahvaliti svim sponzorima koji su svojim ulaganjima omogućili ova natjecanja; prije svega Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a zatim TIM ZIP-u, Zakladi „Ivan Bulić“, tvrtki Ivicom te Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Naposljetku, najveće zahvale iskazujem svim članovima državnih povjerenstava koji su svojim predanim radom osigurali uspješnu realizaciju obaju natjecanja, svim ostalim profesorima Prehrambeno-tehnološke škole te njihovim učenicima, koji su pokazali složnost, upornost i radišnost, kako kroz pripreme Škole, tako i kroz kulturno-zabavni program kojim smo otvorili i zatvorili ova natjecanja. Posebno čestitam učenicima koji su na natjecanjima osvojili prva mjesta – Matei Šimić, s mentoricom Katicom Nekić, iz Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, koja je osvojila prvo mjesto u disciplini Nutri-vita te Luki Mikuliću, s mentoricom Lovorkom Ernoić, iz Srednje strukovne škole u Varaždinu, koji je osvojio prvo mjesto u disciplini Pekar. Čestitam i učenicima naše škole koji su sudjelovali na državnim natjecanjima – Ivi Šimunić, koja je u disciplini Nutri-vita osvojila peto mjesto te njenoj mentorici, profesorici Valeriji Nebojan, i Marku Zimaju, koji je u disciplini Pekar osvojio šesto mjesto, kao i njegovu mentoru, profesoru Damiru Sisgoreu.

U ime obaju državnih povjerenstava, u ime svih profesora Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu te u svoje ime svima zahvaljujem na uspješnoj suradnji, a učenicima čestitam na sudjelovanju na državnim natjecanjima i na postignutim uspjesima!

 

ravnatelj Josip Šestak, dipl. teolog

 [više]

GALERIJA SLIKA S DRŽAVNOG NATJECANJA

Autor: antun mikolašević, 26. 4. 2018. 09:27

 

 [više]

Natjecanja 2017./2018.

Autor: antun mikolašević, 9. 1. 2018. 19:25

Link za natjecanja (slika):

 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE

Autor: antun mikolašević, 21. 4. 2018. 22:03

XIII. Državno natjecanje u obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina
za zanimanja Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist u natjecateljskoj disciplini           Nutri
-vita  i XIV. Državno natjecanje u Obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina u natjecateljskoj disciplini Pekar

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu,  19. i 20. travnja 2018. godine održano je natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina u dvjema disciplinama: Nutri-vita i Pekar.

Naša je škola tako bila domaćinom državnih natjecanja iz obrazovnog sektora Poljoprivreda, prehrana i veterina, na kojemu se natjecalo 16 učenika iz 15 srednjih škola Republike Hrvatske.

Cilj je natjecanja promicati zanimanja u prehrambenoj struci; unaprjeđivati i usavršavati strukovna zanimanja i vještine:

• razmijeniti iskustva; iskazati kreativnost učenika/ca i nastavnika/ca;

• predstaviti specifičnost različitih programa strukovnog obrazovanja; uspostaviti partnerske odnose s gospodarskim subjektima i afirmirati darovite učenike/ce.

Svečano otvaranje održano je 19. travnja u 13.30 sati u nazočnosti natjecatelja, njihovih mentora, članova državnih povjerenstava predstavnika te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Svečanost otvorenja popraćena je prigodnim programom, a završena prozivkom natjecatelja i dodjeljivanjem zaporki i brojeva stolova.

Nakon svečanog otvorenja natjecatelji su pristupili prvom dijelu zadatka – PowerPoint prezentacijama za obje discipline te u disciplini Pekar pisanoj pripremi za praktični zadatak, a u disciplini Nutri-vita izradi promidžbenog materijala i deklaracije proizvoda.

Drugi dan natjecanja, 20. travnja, održan je drugi dio praktičnog zadatka u natjecateljskoj disciplini Nutri-vita i Pekar .

Natjecanja u objema disciplinama protekla su u ugodnoj atmosferi.

U petak, 20. travnja  u Prehrambeno-tehnološkoj školi, uz natjecanja, održavao se Okrugli stol za mentore u disciplinama Nutri-vita i Pekar.

Teme i sudionici okruglog stola:

Sadržaj programa stručnog usavršavanja:

1. Bezglutenski proizvodi, gluten – da ili ne u prehrani 

Predavač: Dean Pašiček, dipl. ing.

2. Mogućnosti primjene hladne plazme u prehrambenoj industriji

Predavač:  prof. dr. sc. Zoran Herceg, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

3. Prezentacija projekta „Srcem i znanjem do zdravlja“  

Predavač:  Karmen Kokot, dipl. ing., Graditeljska,  prirodoslovna i rudarska škola Varaždin

4. Predstavljanje ESF projekta: Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre

Predavač: viša stručna savjetnica Dragica Vrgoč, dipl. ing. ASOO

5. Učionica – mjesto suradnje, a ne sukoba 

Predavač: Miro Zdunić, dipl. oec., Srednja škola Jastrebarsko

6. Financijska pismenost – prezentacija prvog Europskog kviza o novcu

Predavač: Violeta Grilec, dip. ing., Prehrambeno-tehnološka škola, Zagreb 

7. Pivo promatrano očima degustatora

Predavač: Ivan Paclik, prof., Prehrambeno-tehnološka škola, Zagreb

8.Prezentacija projekta „Inovacijama do kompetencija u AgroNutritivi“

Predavač: Ivica Marinić, dipl. ing., Poljoprivredna škola Zagreb, i Jasna Rep, dipl. ing. Prehrambeno-tehnološka škola, Zagreb

Na natjecanju u natjecateljskoj disciplini Nutri-vita natjecalo se 9 natjecatelja, a prva tri mjesta osvojili su sljedeći učenici:

 1. Matea Šimić, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića,  Zadar, mentorica Katica Nekić
 2. Tamara Dabro, Srednja škola „Braća Radić“, Kaštel-Štafilić Nehaj, mentorica Petrana Pupić   
 3. Ivana Ujlaki, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, mentorica Ivana Kocijan

Natjecatelji su izrađivali napitak od voća i povrća.

 Na natjecanju u natjecateljskoj disciplini Pekar natjecalo se 7  natjecatelja, a prva tri mjesta osvojili su sljedeći učenici:

 1. Luka Mikulić, Srednja strukovna škola Varaždin, mentorica Lovorka Ernoić
 2. Nina Horvat, Srednja škola Prelog, mentorica Snježana Janković
 3. Ivana Kovač, Mješovita-industrijsko obrtnička škola Karlovac, mentorica Vlatka Palatinuš

Natjecatelji su izrađivali pecivo sa suhim voćem.

Osobito smo ponosni na naše učenike - Ivu Šimunić, koja je u disciplini Nutri-vita osvojila peto mjesto te Marka Zimaja, koji je u disciplini Pekar osvojio šesto mjesto.

Svečane dodjele nagrada popraćene su nastupima učenika Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu, koji su pokazali svoje umjetničke vještine - u plesnim, pjevačkim i recitalnim točkama.

Svim natjecateljima i njihovim mentorima iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima.        Iako nisu svi pobijedili, valja imati na umu onu poznatu izreku rimskog filozofa i književnika – Seneke: „Ne učimo za školu nego za život!“

Nadamo se da vam je boravak u našoj školi i gradu bilo lijepo i ugodno iskustvo. Nama je bila izuzetna čast i izazov biti domaćinom ovogodišnjih natjecanja u disciplinama Nutri-vita i Pekar.

 [više]

SPONZORI DRŽAVNOG NATJECANJA

Autor: antun mikolašević, 16. 4. 2018. 14:12

 

 [više]

HODOGRAM DRŽAVNOG NATJECANJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 14. 4. 2018. 12:43

U prilogu :

 [više]

RASPORED SATI ZA RADNU SUBOTU 20.04.2018.

Autor: antun mikolašević, 16. 4. 2018. 22:47

Raspored sati za radnu subotu 20.04.2018.

 

http://ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr/raspored_sati

 [više]

IZLET U PRAG

Autor: antun mikolašević, 28. 3. 2018. 23:31

Na izlet u Prag se kreće u četvrtak 05.04.2018.

 

Sastajemo se u 22:30 sati pokraj škole, a krećemo u 23:00 sati.

 [više]

Catering u našoj školi

Autor: antun mikolašević, 14. 3. 2018. 18:34

 [više]

EUROPSKI KVIZ O NOVCU

Autor: antun mikolašević, 8. 3. 2018. 19:21

Zagreb, 8. ožujka 2018. – „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz) kojeg Hrvatska udruga banaka (HUB) u suradnji sa ŠtedopisomInstitutom za financijsko obrazovanje te uz pozitivnu ocjenu Agencije za odgoj i obrazovanje organizira uoči Europskog tjedna novca, privukao je čak 287 prijava iz 146 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Kviz je namijenjen za djecu od 13 do 15 godina, a natjecanje će se održati putem internetske veze i Youtube kanala na poznatoj Kahoot! platformi. 

http://www.hub.hr/hr/europski-kviz-o-novcu-u-hrvatskoj-zaprimio-287-prijava-iz-146-%C5%A1kola

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: antun mikolašević, 7. 3. 2018. 14:05

 [više]

POVRAT SREDSTAVA, SAMOBORČEK, siječanj - ožujak 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 6. 3. 2018. 12:15

Učenici koji nisu ostvarili povrat sredstava za sufinanciranje troškova prijevoza, a koristili su prijevoz prijevoznika Samoborček d.o.o. u razdoblju od siječnja do ožujka 2018. godine, trebaju u tajništvo škole do dana 13.03.2018. (UTORAK) donijeti slijedeću dokumentaciju:

- popunjeni obrazac za povrat sredstava razdoblje siječanj – ožujak 2018. (obrazac mogu preuzeti u tajništvu škole ili skinuti s web stranice škole),

- preslike svih markica za mjesece siječanj, veljaču i ožujak 2018. za koje su koristili prijevoz,

- presliku mjesečne pokazne karte (iskaznice) iz koje je vidljiva fotografija i relacija prijevoza,

- presliku potvrde o IBAN-u i dokaz o OIB-u roditelja/staratelja/ili učenika (ukoliko je učenik punoljetan).

 

Zagreb, 06.03.2018.

 [više]

POVRAT SREDSTAVA UČENICIMA KOJI KORISTE PRIJEVOZ SAMOBORČEK ZA RAZDOBLJE rujan – prosinac 2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 6. 12. 2017. 21:28

 

Učenici koji nisu ostvarili povrat sredstava za sufinanciranje troškova prijevoza, a koristili su prijevoz prijevoznika Samoborček d.o.o. u razdoblju od rujna do prosinca 2017. godine, trebaju u tajništvo škole do dana 12.12.2017. (UTORAK) donijeti slijedeću dokumentaciju:

- popunjeni obrazac za povrat sredstava razdoblje rujan – prosinac 2017. (obrazac mogu preuzeti u tajništvu škole ili skinuti s web stranice škole),

- preslike svih markica za mjesece rujan, listopad, studeni i prosinac 2017. za koje su koristili prijevoz,

- presliku mjesečne pokazne karte (iskaznice) iz koje je vidljiva fotografija i relacija prijevoza,

- presliku potvrde o IBAN-u i dokaz o OIB-u roditelja/staratelja/ili učenika (ukoliko je učenik punoljetan).

Zagreb, 06.12.2017.

Više u prilogu:

 [više]

STRUČNI POSJET ZAGREBAČKIM PEKARNAMA KLARA Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 3. 3. 2018. 12:02

MJESTO ODRŽAVANJA:  centralni proizvodni pogon, Utinjska 48, Zagreb

DATUM I VRIJEME: utorak, 20. veljače 2018., od 11:30 – 15:30

SUDJELOVALI:

 • Učenici zanimanja Pekar 1f razreda
 • Učenici zanimanja Prehrambeni tehničar , 3c  i 3c1 razreda

                                   

            Pod vodstvom ljubaznih i susretljivih predstavnika jedne od naših najvećih tvrtki koja se bavi industrijskom proizvodnjom kruha, peciva i drugih srodnih prehrambenih proizvoda i uz pratnju svojih strukovnih nastavnica, učenici prvog i trećih razreda upoznali su glavni proizvodni pogon pekarne u Svetoj Klari. Učenici su imali priliku vidjeti koliko je u velikom sustavu bitna radna disciplina, urednost i obveza korištenja radno-zaštitne odjeće. Najviše dojmova ostavili su uređaji impozantnih dimenzija, kontinuirane linije proizvodnje peciva te moderne metode zvučnih naziva.

            Na kraju svakog proizvodnog procesa mora se ocijeniti kakvoća gotovog proizvoda. Stoga su naši budući pekari i prehrambeni tehničari stručno i s najvećom ozbiljnošću prionuli i zadnjem zadatku – senzorskoj procjeni  najpoznatijeg Klarina slatkog proizvoda!

 [više]

Obavijest kandidatima učesnicima natječaja o rezultatu izbora Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 23. 2. 2018. 11:35

U prilogu:

 [više]

Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 8. 2. 2018. 22:00

Dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske i brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“.

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 7. 2. 2018. 08:40

N A T J E Č A J

za radna mjesta

 

 1. Nastavnik/ca stručnih predmeta (dipl. ing. prehrambene tehnologije, dipl. ing. biotehnologije)puno radno vrijeme – određeno-zamjena privremeno odsutne radnice, uz probni rad od 3 mjeseca.
 2. Nastavnik/ca etike – nepuno radno vrijeme 27 sati tjedno – određeno-zamjena za vrijeme trajanja mandata ravnatelja, uz probni rad od 3 mjeseca.
 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: antun mikolašević, 31. 1. 2018. 21:37

Danas je našoj školi održano školsko natjecanje u disciplini Nutri-Vita i Pekar.

U disciplini Nutri-vita sudjelovali su učenici završnih razreda zanimanja Tehničar nutricionist i Prehrambeni tehničar.

U disciplini Pekar sudjelovali su učenici završnih razreda zanimanja Pekar.

Više u prilogu:

 [više]

PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKA ŠKOLA

Autor: antun mikolašević, 31. 1. 2018. 17:48

Dana 31. siječnja 2018. godine Prehrambeno-tehnološka škola gostovala je u emisiji Školski sat te je promovirala zanimanja u struci. Školu su predstavljale učenice 2. d i 4. a razreda zajedno s nastavnicama strukovnih predmeta. Snimanje je bilo ispunjeno lijepim iskustvima i pozitivnim dojmovima.

 [više]

BOŽIĆ U ZADRUGI KREATIVA

Autor: antun mikolašević, 15. 12. 2017. 13:38

Radionice učeničke zadruge Kreativa

U PEKARSKOM PRAKTIKUMU NAŠE ŠKOLE  ODRŽANE SU radionice učeničke zadruge Kreativa-  za sve zainteresirane profesorice/profesore I učenice/učenike

UTORAK – DAN ZA KREATIVNOST!!!!!!!

Više u prilogu:

 [više]

JOŠ JEDAN ODOBRENI PROJEKT !

Autor: antun mikolašević, 14. 12. 2017. 22:54

Ministarstvo poljoprivrede provelo je Javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi. Prehrambeno-tehnološka škola je partner Poljoprivrednoj školi koja je kao nositelj projekta prijavila projektni prijedlog pod nazivom "Inovacijama do kompetencija u AgroNutritivi". Projektni prijedlog je odobren, a jučer je bilo i svečano potpisivanje ugovora.

Pročitajte više na:

http://www.mps.hr/hr/novosti/ministar-tolusic-potpisao-ugovore-vrijedne-13-milijuna-kuna-s-poljoprivrednim-skolama

 [više]

Božićni ugođaj u našem laboratoriju

Autor: antun mikolašević, 13. 12. 2017. 12:45

 [više]

JAVNI POZIV 2017./2018.

Autor: antun mikolašević, 1. 12. 2017. 21:02

Sukladno članku 12. stavku 5.Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/2014. i 81/15.).

Na prezentaciju agencija koja je održana 29.11.2017. u 17:30 sati za realizaciju maturalnog putovanja u Bugarsku, većinom roditeljskih glasova, izabrana je agencija Speranza.

Predsjednica Povjerenstva Ivanka Peršić - Ćurčić, prof.

 [više]

JAVNI POZIV 2017/2018

Autor: antun mikolašević, 23. 11. 2017. 23:05

Sukladno članku 12. stavku 5.Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/2014. i 81/15.), objavljujemo na javno otvaranje i čitanje ponuda .

 

Priastigle su ponude pet agencija:

-punim jedrima;

-14 you travel;

-adriaticum travel;

-autoturist-park;

-speranza.

 

Od pristiglih ponuda odabrane su tri agencije koje će svoje ponude prezentirati na roditeljskom sastanku 29.11. u 17:30 sati, a to su:

 

-autoturist-park;

-adriaticum travel;

-speranza.

 [više]

MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE PODSEKTORA PREHRANE

Autor: antun mikolašević, 23. 11. 2017. 23:03

U Prehrambeno- tehnološkoj  školi 17.11. 2017. god. održano je međužupanijsko stručno vijeće podsektora prehrane s sljedećim temama:

 

-     Milivoj Maršanić iz Ireks Arome: Izrada  „Bavarskih pereca“

-     Marija Boras, dipl. ing.: Suvremeni izazovi u radu s adolescentima

-     Dubravka Lacković, prof.: Kreativne metode poučavanja

-     Panel rasprava s idejama i iskustvom  svih prisutnih

-     Evaluacija i zaključci sa skupa

 

Na početku je gosp. Milivoj Maršanić iz Ireks Arome ukratko ispričao o počecima, razvoju i recepturi Bavarskih pereca, nakon čega je slijedio zamjes, oblikovanje, dizanje tijesta, smrzavanje te  potapanje u lužinu, posipanje sa soli i pečenje

Nakon toga je slijedilo predavanje Dubravke Lacković, prof. Kreativne metode poučavanja gdje smo mogli čuti kako motivirati učenike, te primijeniti u nastavi mentalne mape s primjerima iz predmeta prehrambene struke.

Zatim je Marija Boras, dipl. ing. u okviru svoje teme  Suvremeni izazovi u radu s adolescentima obradila tri cjeline:

 • Rad s adolescentima problematičnog ponašanja
 • Kako osnaživati mentano zdravlje adolescenata
 • Kako se nositi sa stresom – mindfulness u školskom okruženju.

Te nas je potaknula da popričamo o  svojim načinima i metodama  rada koje provodimo u nastavi i da iznesemo praktične primjere motivacije učenika kao i skretanja pozornosti učenika na sadržaj učenja.

 

 

                                                                            Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća:

                                                                                                      Jasna Rep, dipl. ing.

 [više]

Kontakti:

Autor: antun mikolašević, 9. 4. 2018. 11:49

Telefonski imenik:

 

Ravnatelj:

   01 / 2992-353  

   099 334 9865

Centrala: 01 / 2992-357

Fax: 01 / 2992-355

Tajnica škole: 01 / 2992-355

Tajništvo: 01 / 6471-300

Računovodstvo: 01 / 2992-352

Pedagoginja: 01 / 6471-303

Socijalna pedagoginja: 01 / 6471-308

Voditelj smjene: 01 / 6471-306

Voditeljica obrazovanja odraslih: 01 / 6471-301

Ispitna koordinatorica: 01 / 6471-304

Zbornica: 01 / 6471-302

Fax zbornica: 01 / 2925-628

Domar: 01 / 6471-305

Knjižnica: 01 / 2982-163

 

email:  ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr

 [više]

FINANCIJSKA PISMENOST - ŠTEDOPIS

Autor: antun mikolašević, 28. 9. 2017. 20:44

 

Naša škola sudjeluje u projektu ŠTEDOPIS instituta za financijsko obrazovanje Zagreb.

Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje Zagreb je udruga koja uči mlade kako upravljati svojim novcem i kako pokrenuti svoj vlastiti posao.

Više o projektu:

https://www.stedopis.hr/stedopis-izdao-prvi-online-udzbenik-financijske-pismenosti/

Karta škola u Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu:

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=45.74041470359578%2C16.085151166601577&z=10&mid=1SyqBSE46hS9UDw5-DcbgMdwwcpU

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Nutricionistički centar

 

Projektna nastava

 

Media

Dokumentarni film o školi

Prezentiranje škole na sajmu

 

Korisni siteovi
CMS za škole logo
Prehrambeno - tehnološka škola / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr / ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju