preskoči na sadržaj

Prehrambeno - tehnološka škola

 > Naslovnica
.: Novosti

OBILAZAK TVORNICE "KVASAC d.o.o."

Autor: antun mikolašević, 27. 11. 2016.

U utorak 15. 11. 2016. mala, ali jaka grupa budućih pekara iz 2.d razreda krenula je u posjet tvornici “Kvasac d.o.o.“ u Prigorju Brdovečkom.

 

U utorak 15. 11. 2016. mala, ali jaka grupa budućih pekara iz 2.d razreda krenula je u posjet tvornici “Kvasac d.o.o.“ u Prigorju Brdovečkom. Sastanak je bio ispred ulaza u Glavni kolodvor. Došli su samo najbolji i najodgovorniji, ostali su očito ostali spavati. S kartom u džepu ulazimo u naš vlak. I nakon pola sata vožnje brzim međugradskim vlakom prema Harmici izlazimo u Savskom Marofu. Jutro je hladno. Na sreću, tu nas čeka mali tvornički autobus. Par minuta vožnje i evo nas ispred porte.

Ozbiljnost i disciplina su na nivou. Neizvjesnost je u zraku.

Uredno dobivamo propusnice za ulazak i krećemo.

Prvo smo obišli pogon proizvodnje svježeg kvasca. Za učenike nešto novo. Cijevi, spremnici, pa opet puno cijevi… Potom se spuštamo i dolazimo u pakirnicu. Sve ono što je pripremano danima postaje finalni proizvod. Linije velikom brzinom formiraju, režu i pakiraju svježi kvasac.

Našu misiju nastavljamo odlaskom u pekarski centar. Tamo nam iskusni pekari pokazuju neke tajne zanata. Da ne bi bilo prejednostavno, i učenici se uključuju u rad. Svatko dobiva svoj dio tijesta, od čega treba formirati oblike po želji. Umjetnička sloboda je došla do izražaja.

Učenicima je prikazana i PowerPoint prezentacija procesa te niza proizvoda, mikseva, dodataka...

Da nije bilo samo rada, vidi se na slikama. U opuštenoj atmosferi degustirali smo pizzu.

Kako svemu što je lijepo dođe kraj, tako smo se i mi pozdravili s domaćinima i krenuli prema Zagrebu.

Do neke nove prilike...

Dipl.ing. Damir Sisgoreo

 

 

 
Nutricionistički centar

 

Projektna nastava

 

Media

Dokumentarni film o školi

Prezentiranje škole na sajmu

 

Korisni siteovi
CMS za škole logo
Prehrambeno - tehnološka škola / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr / ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju