preskoči na sadržaj

Prehrambeno - tehnološka škola

 > Naslovnica
.: Novosti

1. MJESTO NA NATJECANJU - POSLOVNI IZAZOV ZAPADNI BALKAN

Autor: antun mikolašević, 28. 4. 2017.

1. mjesto za predstavnicu Prehrambeno – tehnološke škole Zagreb

Ideja i poslovni plan  o proizvodnji bicikala od recikliranih materijala i na električni pogon, osvojila je prvo mjesto na natjecanju srednjoškolaca iz poduzetničkih vještina „Poslovni izazov zapadnog Balkana” održanom u Beogradu.

Prehrambeno – tehnološku školu Zagreb, predstavljale su Lucija Paličić i Laura Rimac ( 2. C1 razred) uz vodstvo mentorice  prof. Maje Vugrinec.

Pobjednički tim činili su Laura Rimac iz Zagreba, Tarik iz Tuzle, Sofija iz Podgorice i Kadir iz Sjenice, koji su se natjecali sa 80 učenika iz 57 srednjih škola iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prvog dana natjecanja, učenici su bili podijeljeni u 20 timova i dobili su zadatak da kreiraju uslugu ili proizvod koji će unaprijediti vožnju biciklom i povećati broj biciklista. Četvero učenika koji formiraju jedan tim dolaze iz četiri zemlje i nisu se poznavali prije početka natjecanja, što je činilo izazov još većim.

Ovo natjecanje se organizira petu godinu za redom, a poslije Beograda (2013.), Sarajeva (2014.), Podgorice (2015.) i Zagreba (2016.), grad domaćin je ponovno Beograd. Cilj je da razvijanjem komunikacijskih i prezentacijskih vještina, učenici steknu samopouzdanje, a razvijanjem ideje od “nule” do poslovnog plana učenici postaju svjesni svojih mogućnosti i tako unaprjeđuju svoj poduzetnički duh. o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.

Svi natjecatelji Poslovnog izazova zapadnog Balkana pobijedili su na regionalnim i nacionalnim natjecanju održanom u četiri zemlje u ovoj školskoj godini, u konkurenciji od više od 1200 učenika.

    Čestitamo našoj pobjednici Lauri , te Luciji na odličnom plasmanu i predstavljanju Prehrambeno – tehnološke škole i Hrvatske u regionalnom natjecanju poduzetničkih ideja, uz želju da ih i dalje prati poduzetnička kreativnost.

                                                                               
Nutricionistički centar

 

Projektna nastava

 

Media

Dokumentarni film o školi

Prezentiranje škole na sajmu

 

Korisni siteovi
CMS za škole logo
Prehrambeno - tehnološka škola / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr / ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju