preskoči na sadržaj

Prehrambeno - tehnološka škola

 > Projekti
Prezentacija projekta Nutricionistički centar izvrsnosti

Prehrambeno-tehnološka škola je 21.09.2012. potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu IPA projekta „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva“.

U projektu pod nazivom „Nutricionistički centar izvrsnosti“ uz školu su  kao partneri sudjelovali: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola iz  Varaždina i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb.

30.8.2013. u Prehrambeno-tehnološkoj školi održana je svečana prezentacija projekta gdje su cijenjenim uzvanicima prezentirane aktivnosti i ciljevi projekta.


Ciljevi našeg projekta bili su:

  • Povećati vještine i kompetencije nastavnika u pristupu orijentiranom na  učenika, te omogućiti nastavnicima da steknu znanja, alate i metode koje se koriste u suvremenoj praksi prehrambene tehnologije, oboje potrebno radi uvođenja novog, modernog kurikuluma
  • Nabava suvremene opreme za novi praktikum što će omogućiti više praktičnog rada u učionici, a učenicima pružiti bolje mogućnosti učenja i šanse za zapošljavanje.

Rezultati našeg projekta su:

  • Nastavnici educirani  o novim tehnologijama i metodama u prehrambenoj tehnologiji za održavanje visoke nutritivne vrijednosti hrane i  provođenju modernih metoda u nastavi usmjerenoj na učenika
  • Opremljen procesni praktikum s uređajima za proizvodnju i kontrolu kvalitete proizvoda od voća i povrća
  • Razvijen i realiziran pilot projekt za edukaciju učenika primjenom novih metoda u poučavanju i  tehnologiji
  • Razvijen novi moderni školski kurikuluma

Kurikulum je temeljen na najnovijim dostignućima iz struke, modernim metodama rada i praktičnom radu u praktikumu čime će se učenicima osigurati kompetencije koje će povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.
Učenici će moći u skladu s HACCAP principima kreativno osmišljene ideje primjenjivati na nove proizvode u praktikumu opremljenom najsuvremenijim strojevima i uređajima, te će dio učenika moći obavljati praktični rad unutar same škole.

U provedbi i realizaciji projektnih aktivnosti sudjelovali su učenici Prehrambeno-tehnološke škole i članovi projektnog tima:
Ligija Prpa-Blažekovic, dipl. ing.
Ana Bešlic, dipl.ing.
Violeta Grilec, dipl.ing., prof. mentor
Marija Boras, dipl.ing.
Milan Josić, dipl.bibl. i dipl.ing.
Tihana Jaković, dipl. ing.
dr.sci. Verica Batur
Jasna Rep, dipl. ing., prof. mentor
Višnja Gracin, dipl. ing.
Ljerka Letica, dipl. anglist.
Dubravka Lacković, prof.
Davor Hostić, dipl. ing. , prof. mentor
Ivana Kocijan, mag. ing. 
Nikola Biškup, mag. ing.

Nakon prezentacije priređen je prigodni domjenak.

Više slika možete pogledati ovdje u galeriji.


Nutricionistički centar

 

Projektna nastava

 

Media

Dokumentarni film o školi

Prezentiranje škole na sajmu

 

Korisni siteovi
CMS za škole logo
Prehrambeno - tehnološka škola / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr / ured@ss-prehrambenotehnoloska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju